Jó hírt kaptak a Spanyolországba készülő magyarok

 

Újra közlekednek Budapestről és Debrecenből a WizzAir légitársaság járatai Spanyolországba – közölte a WizzAir, miután Spanyolország hétfőn zöld, vagyis a turizmus szempontjából szabad országok listájára helyezte Magyarországot.

A közleményben a légitársaság kiemelte, hogy a magyar utasok oltási igazolvány vagy tesztkötelezettség nélkül érkezhetnek a mediterrán országba.

A WizzAir az MTI érdeklődésére közölte, hogy Magyarország és Spanyolország között a pandémia előtti járataik indultak újra Castellón kivételével. A WizzAir tavaly nyáron csökkentett kapacitással tudott repülni Magyarország és Spanyolország között, előfordult, hogy minden járatot fel kellett függeszteni. A most újrainduló spanyol járatokkal viszont kedvezőbb beutazási feltételekkel tudják szállítani az utasokat.


A légitársaság közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a beutazás előtt 48 órával a spanyol kormány oldalán található hivatalos adatlap kitöltésére van szükség. Hazatérésnél továbbra is szükség lesz a magyar védettségi igazolványra, vagy két negatív PCR teszt bemutatására a hatósági karantén elkerülése érdekében.

A WizzAir felidézi, hogy a Magyarországról Spanyolországba utazók több úti cél közül is választhatnak, ilyen például Barcelona, Ibiza vagy Tenerife.

A járatokra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com weboldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán.

A WizzAir európai diszkont légitársaság jelenleg 140 darab Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A légitársaságot 10,2 millió utas választotta a 2021. március 31-ével végződő pénzügyi évben.

A címlapfotó illusztráció.