Közel 770 milliárddal több jut az egészségügyre jövőre

 

A jövő évi költségvetéssel 769 milliárd forinttal több jut az egészségügyre – írta közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

 

Segítő, ösztönző, támogató fiskális hozzáállásra van szükség 2023-ig; a kormány egyensúlyra törekszik, de 2022 még a mérsékelt hiánycsökkentés éve lesz – hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Portfoliónak adott, hétfőn közölt interjújában.

✅ A jövő évi költségvetéssel 769 milliárd forinttal több jut az egészségügyre.

Közzétette: Varga Mihály – 2021. május 10., hétfő

Varga Mihály a Költségvetési Tanács (KT) ettől eltérő értékeléséről, gyorsabb hiánycsökkentési javaslatáról azt is elmondta, június 15-ig van idő arra, hogy olyan döntéseket, intézkedéseket hozzanak, amelyek akár a KT-nak is megnyugtatóak lehetnek.

Leszögezte, a Pénzügyminisztérium nem lát olyan problémát, ami miatt 2022-ben már a túlfűtöttség ellen kellene hűteni a magyar gazdaságot, a következő év második negyedévében érhető el a 2019-es szint.

„Annak nem látom a realitását, hogy már 2022-nek a fiskális megszorításokról kellene szólnia. Ha kanyarban akarunk előzni, jobban kell nyomni a gázt. Eljön majd a kanyarból kijövetel időszaka is, amikor a fékre kell a lábat helyezni” – jelentette ki.