Keleti vakcinák, korai nyitás, több százmilliárdos nyereség

 

Óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

 


Óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően⚠ Óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően!

Közzétette: Menczer Tamás – 2021. május 4., kedd

Menczer Tamás a közösségi oldalán közzétett videójában azt mondta: a magyar gazdaságot a zárás alatt napi 10-15 milliárd forint veszteség érte.

Megjegyezte, hogy a 4 millió átoltottat a keleti vakcinák nélkül másfél hónappal később lehetett volna elérni. Ezalatt a másfél hónap alatt a magyar gazdaságot több mint 550 milliárd forintnyi veszteség érte volna – jelentette ki, hozzátéve: ezt az összeget vagy legalábbis a jelentős részét sikerült megspórolni a keleti vakcináknak köszönhetően.

Vagyis az orosz és a kínai vakcina beszerzése - az életmentés és az újraindítás mellett – gazdasági szempontból is jó döntés volt – fogalmazott az államtitkár, hangsúlyozva, „minél többen oltatjuk be magunkat, annál előbb kapjuk vissza régi életünket".