×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új beruházás, még több munkahely az SVG-nél

 

Lezárta 750 millió forintos beruházási programját az SVG-Hungary Gépgyár Zrt (SVG), amelynek köszönhetően nemcsak megújult a géppark, de a cég húsz százalékkal növelte munkavállalói számát is.

A salgótarjáni székhelyű SVG  március végével lezárta a három éve tartó beruházási programjának első ütemét. A társaság 2015-ben került a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által képviselt befektetői csoport irányítása alá.

A tulajdonosváltás után derül fény arra, hogy a gyártócsarnok és a gépek teljes körűen nem felelnek meg a mai gyártási és hatékonysági követelményeknek.

A cég új tulajdonosai a géppark megújítását tűzték ki célul, és a felújítási program 2018. novemberében kezdődött.

A hatékonyabb termeléshez szükséges kulcsgépek (festőkabin, karuszel esztergagép, horizontális fúró maró, láng- és plazmavágógép, szemcseszórógép, élhajlító, csavarkompresszor és hegesztőgépek) márciusáig átadásra kerültek, ezáltal egy közel 750 millió forint értékű beruházási program zárult le.

Az új gépeknek, és berendezéseknek köszönhetően a gyár hatékonyabban és eredményesebben tud üzemelni. További előnye a beruházásoknak, hogy a társaság a termékeik előállítása során már nem szorul külső kooperációs partnerek által végzett tevékenységre, sőt a rendkívül hatékony gépek lehetővé teszik, hogy bérmunkát is vállaljanak ezekre a berendezésekre.

A beruházásnak köszönhetően azonban nem csak korszerű, modern eszközök kerültek az SVG tulajdonába, de újabb munkahelyeket is tudtak teremteni. A fejlesztésnek köszönhetően eddig már 20 százalékkal nőtt a létszám.

A jelenlegi létszámbővítés mellett egy további, hasonló mértékű növekedést terveznek – áll a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.