×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tíz éven belül a körforgásos gazdaság vezető cégcsoportja lesz a Mol

 

Közép-Európa legnagyobb körforgásos gazdaságra fókuszáló vállalata kíván lenni a Mol 2030-ra – mondta a cégcsoport elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt a Kossuth Rádió Nap kérdése című adásában.

A tavalyi évről szólva elmondta, hogy sikerült megőrizni a munkavállalói létszámot, és több leányvállalatnál még béremelésre is sor került.

A cég új stratégiájával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy

10-15 év múlva jóval kevesebb üzemanyagra lesz igény, miközben a több alapanyagot gyártanak majd például a műanyagipar számára, amely a gyártás átállításával jár majd.

A MOL számításai szerint 2030 után évente 1,8 milliárd tonnával kevesebb üzemanyag kerül ki finomítóiból.

A cég elnök-vezérigazgatója szerint a nem alaptevékenységet képező üzletágakra is nagy hangsúlyt fektetnek.

A szolgáltatói üzletágon belül Hernádi Zsolt kiemelte a Fresh Corner étteremláncot, amely valószínűleg Közép-Európa legnagyobb kávéértékesítő hálózata.

„Fél másodperceként eladunk egy csésze kávét”  – mondta.

Ezen kívül a mobilitásra is nagy hangsúlyt fektet a Mol. Kiemelte még a cégcsoport kerékpárkölcsönző (Mol Bubi), valamint a közösségi autós (Mol Limó) szolgáltatását.

„Földgáz- és olajkitermelésben és kutatásban az egész világ a piacunk, míg finomításban és értékesítésben a közép-európai régió a mi hazánk” – mondta Hernádi Zsolt.

„Ehhez csatlakozik az új aspirációnk, hogy Közép-Európa legnagyobb körforgásos gazdaságra fókuszáló vállalatává váljunk 2030-ra” – fűzte hozzá.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

A címlapfotó illusztráció.