Sok európai kereszténydemokrata párt feladta hagyományos értékeit

 

A kereszténydemokrácia első és legfontosabb értékének a családot nevezte Novák Katalin egy, az európai kereszténydemokrácia jövőjéről hétfőn tartott online nemzetközi konferencián.

A parlamenti képviselőket, törvényhozókat, vezető politikusokat tömörítő Political Network for Values (Politikai Hálózat az Értékekért)  konferenciáján a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke, aki a nemzetközi szervezet elnöke 2019 ősze óta, beszédében kiemelte, hogy a család a társadalom alapja, legkisebb, de legfontosabb egysége.

Hozzátette: meg kell őrizni a hagyományos családi értékeket, azt, hogy a család egy nő és egy férfi házasságára, illetve a szülő-gyermek kapcsolatra épül. Másik fontos értéknek az államot jelölte meg, amely biztosítja a rendet, a biztonságot és felelősséget vállal – írta a Magyar Hírlap a keddi lapszámában.


Fontosnak nevezte a nők és férfiak egyenjogúságát, ami nem azt jelenti, hogy a két nemet egyformának kell tekinteni, hanem azt, hogy különbözőségeik tiszteletben tartása mellett egyforma lehetőségeket kell kapniuk.

Novák Katalin szerint sok európai kereszténydemokrata párt feladta hagyományos értékeit, engedett a balliberális média nyomásának. Az Európai Néppárt is balra tolódott, ezért is kezd új szövetség építésébe Orbán Viktor magyar miniszterelnök az olasz Matteo Salvini Liga-elnökkel és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel.

Megjegyezte, azok, akik ma magukat liberálisnak nevezik, nem fogadnak el a sajátjuktól különböző véleményt, megbélyegzik és kirekesztik azokat, akik nem pontosan ugyanazt gondolják, mint ők.

A címlapfotó illusztráció.