×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Matolcsy György: A bizonytalanság a kreativitást táplálja

 

Tökéletesen egyetértek Perpetua Kirbyvel (és Rebecca Webb-bel) abban, hogy ha nyitottak vagyunk a bizonytalanságra, azzal a kíváncsiságunkat, a mélyen szántó gondolatokat és a reményt tápláljuk  – írja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Növekedés.hu oldalán. 

A világjárvány véget vetett annak, hogy a biztos buborékokat keressük. Mindannyian beléptünk egy furcsa kvantumvilágba, ahol a játszma neve: a bizonytalanság.

Ugyanakkor ez a kreativitás, a víziók, a nagy álmok, a nagyszabású projektek és a tehetséges emberek új világa. Az 1970-es években kezdődött technológiai forradalom úgy tűnik folyamatos forradalommá vált, amely végül a pénzt és a tőkét, tehetséggel és kreativitással helyettesíti.

Pontosan a bizonytalanság az, ami kibontakoztatja a tehetséget és a kreativitást azáltal, hogy megerősíti a kíváncsiságot, a mélyen szántó gondolkodást, valamint táplálja az álmokat és reményeket. A bizonytalanság éppúgy, mint a világegyetem, a barátunk, csak néha mindketten vetélytársnak tűnnek – tette hozzá.