×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Huszonötmilliárd forintra pályázhatnak a falusi kisvállalkozások

 

Az ötezer fő alatti falvak vállalkozásai egyenként 2–10 millió forint összegű beruházási támogatásra pályázhatnak 25 milliárd forint keretösszegben a koronavírus okozta válság utáni újraindulás megsegítésére – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában szerdán.

Az uniós hátterű pályázatra azok a legfeljebb tíz főt foglalkoztató vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek legalább egy üzleti évet lezártak már.

A kormány a mikrovállalkozásokat azon keresztül is segíti, hogy a pályázás költségeit is el tudják számolni a cégek – jegyezte meg György László.

Bármilyen területen működő vállalkozás igényelheti a támogatást, legyen szó új eszközök beszerzésére vállalkozó fodrászszalonról, helyi vendéglőről vagy kis csapágyüzemről.

Az államtitkár hozzátette: az állam a beruházási költségek 70 százalékát biztosítja.

György László szerint a kistelepülések mikrovállalkozásait különösen nehezen tudja elérni a vállalkozásfejlesztési intézményrendszer. Az államtitkár szerint amennyiben sikeres lesz a program, és második, illetve harmadik fázisra is sor kerül, 10-15 ezer cég juthat beruházási támogatáshoz.

A címlapfotó illusztráció.