×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyetlen európai országban sincs ilyen hosszú hitelmóratórium

 

Egyetlen európai országban sincs hosszabb időtartamú hiteltörlesztési moratórium, mint Magyarországon, a magyar program 15 hónapig nyújt segítséget a családoknak - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban szombaton.

Egyetlen európai országban sincs hosszabb időtartamú hiteltörlesztési moratóriumEgyetlen európai országban sincs hosszabb időtartamú hiteltörlesztési moratórium. A hazai program 15 hónapig nyújt segítséget a családoknak.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2021. február 19., péntek

Dömötör Csaba közölte: a moratórium a hazai 2,7 millió hitelszerződés jóval több mint felét érinti, a családokon túl több mint félmillió magyar vállalkozásnak jelent nagy segítséget.

A kormány azért döntött erről, mert meg kell akadályozni, hogy a vírus a családok megélhetését veszélyeztesse.

Egyetlen bajba jutott családot sem hagyhatunk az út szélén

– jelentette ki. Más országokban is döntöttek moratóriumról, de egyetlen országban sem szól ez hosszabb időre, mint Magyarországon.

Kiemelte: fontos körülmény, hogy a moratórium szabályai annak lejártát követően is védik azokat, akik élnek vele.

  • Így a törlesztőrészlet nem lehet magasabb, mint a válság előtt.
  • Nem változhat a kamatozás, csak abban az esetben, ha az eredeti szerződés is változó kamatozásról szólt
  • Nem lehet kamatos kamatot felszámítani, így a moratórium időtartama később nem magasabb törlesztőrészletet, hanem hosszabb futamidőt jelent.

Kitért arra: a moratórium a gazdasági újraindítási akcióterv egyik legfontosabb pontja. Abban segíti a magyar gazdaságot, hogy a járvány után újabb szinteket lépjen. Azon lesznek, hogy ez így legyen - mondta.

A címlapfotó illusztráció.