×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magasabb fizetést kaphatnak kézhez a diákmunkát vállalók

 

Azokat a fiatalokat is érinti a 25 év alattiak szja- (személyi jövedelemadó) mentessége, akik diákszövetkezeteken keresztül vállalnak munkát – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban azt mondta, hogy a fiatalok diákszövetkezeteken keresztül átlagosan havonta nyolcvan órát dolgoznak, ezért átlagosan bruttó 96 ezer forintot kapnak, így eddig nettó 81 ezer forintot vittek haza.

Az szja-mentességnek köszönhetően ez az összeg több mint 14 ezer forinttal nő, így a teljes bruttó fizetést kézhez kapják nettó jövedelemként – emelte ki a miniszter.

!! Magasabb jövedelem, kedvező adózás! A 25 év alatti fiatalok életkezdését támogatja a jövő év januárjában induló SZJA-mentesség bevezetése. A Kormány döntése kedvezően érinti azokat a fiatalokat is, akik diákszövetkezeten keresztül vállalnak munkát: ők is teljesen adó- és járulékmentesen kapják kézhez a fizetésüket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a magasabb bruttó bérüket nettó jövedelemként kapják kézhez. Ma ennek további részleteiről is egyeztettünk ifjúsági szakmai szervezetekkel. Osszák meg a videót másokkal is, hogy 2022-től minél többen élhessenek ezzel a lehetőséggel! ⬇️⬇️⬇️

Közzétette: Novák Katalin – 2021. február 17., szerda

A videóhoz írt bejegyzésben az áll, hogy ennek további részleteiről csütörtökön ifjúsági szakmai szervezetekkel egyeztetnek.

A címlapfotó illusztráció.