×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Történelmi jelentőségű támogatást kapnak a fiatalok

 

Olyan támogatást kapnak a fiatalok 2022-ben, amire az ország történetében még nem volt példa: a kormány bevezeti a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességét – mondta a kormányszóvivő szerdán a Facebookon megosztott videójában.

Szentkirályi Alexandra elmondta, a támogatás egy átlagos kereset mellett havonta akár 40 ezer, éves szinten pedig félmillió forinttal többet jelent.

Ez pedig a legjobbkor jön, ugyanis akkor van a legnagyobb szükség a támogatásra, amikor valaki elkezdi a karrierjét, az első vállalkozásba kezd, vagy éppen családot alapít” – hívta fel a figyelmet.

Hozzátette, a koronavírus-járvány szinte egyik országban sem kímélte a fiatalokat és több százezren váltak munkanélkülivé Európában. Magyarországon azonban ez nem így történt, hiszen itt a kormány megvédte a fiatalok munkahelyeit is, például a gazdaságvédelmi akciótervvel vagy bértámogatással.

Szentkirályi Alexandra az szja-mentességet a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik legfontosabb pontjának nevezte, ami évente mintegy 280 ezer fiatalt érint, nem számolva a diák- vagy gyakornoki munkát végzőket.

Szja-mentesség a 25 év alatti fiataloknak2022-𝒃𝒆𝒏 𝒐𝒍𝒚𝒂𝒏 𝒕𝒂́𝒎𝒐𝒈𝒂𝒕𝒂́𝒔 𝒗𝒂́𝒓 𝒂 𝒇𝒊𝒂𝒕𝒂𝒍𝒐𝒌𝒓𝒂, 𝒂𝒎𝒊𝒍𝒚𝒆𝒏 𝒂𝒛 𝒐𝒓𝒔𝒛𝒂́𝒈 𝒕𝒐̈𝒓𝒕𝒆́𝒏𝒆𝒕𝒆́𝒃𝒆𝒏 𝒎𝒆́𝒈 𝒔𝒐𝒉𝒂. ✅ Bevezetjük a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó mentességét. Magyarországon mintegy 1 millió 16 és 24 év közötti fiatal van. Legtágabb értelemben ők a kedvezményezettjei az szja-mentességnek. Ezen belül a csak dolgozók -2019-ben 288 ezer fő-, és a tanulmányaik mellett munkát vállalók -diákmunka, gyakornokság- azok, akik 2022. január 1-től közvetlenül profitálhatnak belőle. ✅ A válságkezelés középpontjában a munkahelyteremtés és a beruházások ösztönzése áll, valamint a gazdaság-újraindítási akcióterv által is olyan környezetet teremtünk, ahol érdemes dolgozni. Ezért csökkentjük az adókat a fiataloknak is, hogy minél hamarabb önálló lábra tudjanak állni és ezzel is ösztönözzük őket a munkavállalásra. Mindannyian tudjuk, hogy a karrier indulásakor, a családalapítás előtt vagy az otthonteremtés küszöbén, mennyire fontosak az anyagi alapok. A 25 év alattiak szja-mentessége pontosan ezt az időszakot hivatott támogatni.

Közzétette: Szentkirályi Alexandra – 2021. február 16., kedd

Ez amellett, hogy segít és ösztönzi a munkavállalásukat, jelentősen növeli a bevételüket, megkönnyíti a mindennapokat” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az egyre több munkalehetőség, a növekvő bérek, a széles körű otthonteremtési és családtámogatások olyan bőkezű támogatási rendszert és jövőképet nyújtanak a magyar fiataloknak, amely sok előttük járó generációnak nem adatott meg.

A címlapfotó illusztráció.