Megújuló energiával működő gyárat bővítenek Mosonmagyaróváron

 

Bővíti gyárát a Nolato Kft. Mosonmagyaróváron 7,7 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 1,5 milliárd forintos támogatást biztosít – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Budapesten

Szijjártó Péter ismertette, hogy a higiéniai és egészségügyi termékek gyártásával foglalkozó vállalat beruházásával 574 ember munkahelye válik hosszú távon biztossá, és 30 új munkahely jön létre.

A beruházás során a vállalat nyolcezer négyzetméterrel növeli gyártási és raktározási területét, és a kapacitásbővítés részben a már előállított termékek mennyiségének növelésével, részben új termékek gyártásának bevezetésével jár majd – tette hozzá.


Világszerte folyamatosan bővül a magas hozzáadott értékű, nagy szaktudást és fejlesztési erőforrásokat igénylő orvostechnológiai üzletág, amelyben a Nolato kulcsfontosságú beszállítói pozícióval rendelkezik.

2000 óta van jelen a vállalatcsoport ebben a formában Magyarországon, a mosonmagyaróvári gyár a cégcsoport legnagyobb Kínán kívüli gyártóhelyszíne, ahonnan az egész világba exportálják a higiéniai és egészségügyi eszközöket – jegyezte meg Szijjártó Péter.

A külügyi tárca vezetője szerint a Nolatot különösen nagy tisztelet illeti azért, mert nagy számban foglalkoztat megváltozott munkaképességű embereket, emellett

a cég tevékenysége nem veszélyezteti sem a magyar, sem az európai klímavédelmi célokat, ugyanis hat éve kizárólag megújuló energiát használ a mosonmagyaróvári gyár működtetéséhez.

Szijjártó Péter rámutatott: tavaly tavasz óta mindenki tudja, hogy a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezés sikeréhez eszközökre van szükség, maszkra, lélegeztetőgépre, oltóanyagra, de mindezek mellett vannak egyebek is, például professzionális felhasználású szappan- és fertőtlenítőadagolók, vagy a laboratóriumi elemzéshez szükséges eszközök, amelyeket a Nolato gyárt.

Nagy István agrárminiszter, Győr-Moson-Sopron megye 5-ös számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a cég történetének legnagyobb beruházása valósul meg, amely Mosonmagyaróvár életében is jelentősnek számít.

Meleg Norbert, a Nolato Magyarország Ipari és Kereskedelmi Kft. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a kormány támogatásának köszönhetően a Nolato Magyarország Kft. és a Nolato cégcsoport történetének is az egyik legnagyobb, legmeghatározóbb beruházása Magyarországon valósul meg.

Az eddigi legnagyobb beruházás és fejlesztés során minden korábbinál nagyobb gyártósor építésébe kezdtek, amellyel több mint másfélszeresére növelik meglévő gyártóterületüket. A beruházás során gyártó és kiszolgáló épületeket, csarnokokat, gyártó infrastruktúrát állítanak elő és modern gyártógépeket szereznek be.

A Nolato Magyarország által gyártott egészségügyi és higiéniai termékek iránt a járvány kezdete óta olyan nagy az igény, hogy 2020-ban kapacitásaik száz százalékos kihasználtsága mellett sem mindig tudták kielégíteni az igényeket

– fűzte hozzá.

A vállalat honlapja szerint a svéd érdekeltségű Nolato csoport tagja a mosonmagyaróvári székhelyű Nolato Magyarország Kft., amelynek fő tevékenysége a higiéniai és egészségügyi termékek előállítása. A gyárban ipari higiéniai késztermékeket, személyi higiéniához kapcsolódó termékek alkatrészeit, gyógyászati segédeszközök, valamint életfenntartó berendezések alkotórészeit állítják elő.

A címlapfotó illusztráció.