×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Állták a sarat, most megerősödhetnek a hazai élelmiszeripari cégek

 

Ötmilliárd forintos pályázat indul hazai élelmiszeripari vállalkozások beruházásainak támogatására – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában hétfőn.

A magyar élelmiszeripari vállalkozások a járványhelyzet legnehezebb hónapjaiban is biztosítani tudták az ország élelmiszer ellátását, sőt még exportjukat is bővíteni tudták – hangsúlyozta.

Mint mondta, az élelmiszeripar stratégiai ágazat, ezért a kormány ezen a téren is erősíteni kívánja az önellátást.

Ötmilliárd forintos pályázatot indítunk a hazai élelmiszeripari cégeknek📢 Fontos döntést hoztunk a hazai élelmiszeripari cégeknek 🥦🥖� Ötmilliárd forintos pályázatot indítunk a beruházásaik támogatására. ✅ Részletek a videóban. 🎥

Közzétette: Varga Mihály – 2021. január 17., vasárnap

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) legújabb kiírásán a közepes méretű vállalkozások fejlesztései kaphatnak támogatást, a cégek modern gépeket vásárolhatnak, bővíthetik telephelyüket és képezhetik munkavállalóikat – ismertette a pénzügyminiszter. Hozzátette, hogy a megítélt összeg harminc millió és ötszáz millió forint között lehet cégenként.

Varga Mihály kiemelte: a cél az, hogy a vállalkozások a lehető leghatékonyabban használják fel ezeket a forrásokat, ezért a támogatások mértékét is ehhez igazítják. Ha a fejlesztés meghozza a várt eredményeket, a vállalkozások akár a teljes összeg visszafizetése alól is mentességet kaphatnak – hívta fel a figyelmet.

A pályázat hétfőtől elérhető a Széchenyi2020 honlapján – jelezte a pénzügyminiszter.

A címlapfotó illusztráció.