×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mit főztek ki a kifőzdében? Pult alól adták a kábítószert

 

Egy budapesti piac egyik kifőzdéjében rejtegette az eladásra szánt kábítószert két díler. A rendőrök a több kiló marihuána mellett kábítószert tartalmazó süteményeket is lefoglaltak az étkezdében - két kilot. Egy nőt és egy férfit letartóztattak – hangzott el az M1 Híradójában..


Három kilogramm, összesen tizenkét millió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök szerdán Budapesten, a Hunyadi téri piac kifőzdéjében.

Az étterem konyhájában értékesítésre előkészítve sorakoztak a marihuánát és fehér port tartalmazó kis csomagok, valamint tabletták.

A desszertek között pedig két kiló, kábítószert tartalmazó süteményt is találtak a nyomozók. A rendőrök szerint az ott dolgozó 41 éves nő és társa, egy 46 éves férfi itt, a piacon is árulhatta a kábítószert.

„A zuglói nyomozók a férfit és a nőt előállították és kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Kihallgatásukat követően mindkét személyt őrizetbe vették" – ismertette a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője Csécsi Soma.

A ügyészség kezdeményezte a két díler letartóztatását.

„A kerületi ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte a férfi és a nő letartóztatását. Osztotta a nyomozási bíró azt az álláspontunkat, hogy kizárólag letartóztatással küszöbölhető ki a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye” – mondta Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség  helyettes szóvivője.

Az ügy jelenlegi állása szerint a férfi és a nő kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthat, ám ha a kirendelt vegyész-szakértők azt állapítják meg, hogy a lefoglalt drog hatóanyag-tartalma eléri a jelentős mennyiséget, akkor akár 20 évre is ítélhetik őket.