×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel 70 milliárd forintnyi egészségipari fejlesztés indult kormánytámogatással

 

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik.

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a kormány ötmilliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Mint mondta, a Pénzügyminisztérium tavaly, év közepén kapta meg új feladatként a hazai egészségipari gyártás megerősítését, amelynek jelentősége a járvány alatt megnőtt. Az összesített adatok alapján Varga Mihály szerint helyes lépés volt a program elindítása.

A kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik, egyben a külpiacra lépés lehetőségét is megteremtik a hazai gyártóknak – mondta.

65 milliárd forintnyi egészségipari beruházást indítanak a magyar cégek✅ 🎥 Folytatjuk Magyarország önellátásának erősítését: 65 milliárd forintnyi egészségipari beruházást indítanak a magyar cégek.🏗🏥 🇭🇺

Közzétette: Varga Mihály – 2021. január 12., kedd

Így többek között gumikesztyűk, maszkok, gyógyszerek, fertőtlenítők, lélegeztetőgépek, orvosi műszerek gyártásában növelik az ország kapacitásait a közlése szerint. Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, a gazdaság újraindítását segítik, ezért a programot idén is folytatják Varga Mihály ismertetése szerint.

A címlapfotó illusztráció.