A kormányzati intézkedések a turisztikai cégek túlélését segítik

 

Több segítséget ad a kormány a járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai vállalkozásoknak, mindezzel párhuzamosan a cégeknek is meg kell újulniuk ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjanak a megváltozott körülményekhez.

Jövő év tavaszára várható egy visszalendülés, egy visszaugrás. A Turisztikai Világszervezet szerint azonban 2,5-4 év múlva érhetjük el a tavalyi szintet.

Ha a 2018-as, 2019-es rekordévhez viszonyítjuk, és azt nézzük, hogy milyen nagyon komoly turistaforgalom volt szerte a világban…, ha ezeket a számokat nézzük akkor biztosan időre van szükségünk mire ezeket akár meg is haladja a turizmus – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 Ma reggel című műsorában.


A turisztikai szakújságíró hozzátette, ha viszont azt nézzük, hogy 5-10 évvel ezelőtt mi volt, mi történt, mi az ami a szolgáltatóknak már elég a túléléshez, mi az amikor már az utazni vágyók úgy érzik, hogy már van forgalom, akkor azt hiszem, hogy sokkal hamarabb talpra áll a turizmus, hiszen egy nagyon gyorsan regenerálódó iparágról van szó.

A szakértő sokkal inkább optimistán áll a helyzethez, és véleménye szerint hamar talpra fog állni a szektor, hiszen a turisták szeretnének utazni, világot látni.

A kormányzati intézkedések alapján az állam a már lekötött megrendelések összegének 80 százalékát megtéríti, és munkabér támogatásban is részesülnek a turizmus és vendéglátó vállalatok.

Az ágazat túlélését segítik ezek a kormányzati intézkedések, és nagyon sok ágazat esetében létfontosságú volt a kiterjesztése a kedvezményeknek – vélekedett Kiss Róbert Richárd.

A legutóbbi rendeletbe belefoglalták azt is, hogy ezentúl majd azt látjuk a különböző hirdetésekben amennyiért valóban el tudunk utazni. Tehát most majd olyan áron fogunk utazni amit látunk.

Lehet, hogy néhány emberben az vetődik majd le, hogy drágultak az utazások, de nem fognak valószínűleg jelentős mértékben drágulni az utak, hanem ez az árképzés miatt összehasonlíthatóbbá válik – tette hozzá a szakértő.

A bértámogatás hozzájárul ahhoz, hogy ne kelljen elbocsájtani szakembereket, hiszen azt mondjuk, hogy cégek túléléséről beszélünk, itt azoknak az embereknek a sorsáról van szó akik ott dolgoznak – fejtette ki a szakújságíró.

A Kiss Róbert abban bízik, hogy

ennek köszönhetően minél több turisztikai cég túl tudja élni Magyarországon a válságot.

Fontos intézkedés, hogy a SZÉP-kártyát most már utazási irodák is el tudják fogadni, ezzel a belföldi turizmusra nagyobb hangsúly kerül.

A címlapfotó illusztráció.