×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kemény adóügyi témákkal foglalkozott a Pénzügyminiszterek Tanácsa

 

Magyarország elutasítja az olyan nemzetközi adóztatási megoldásokat, amelyek a tisztességes adóversenyt korlátozzák – jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek videókonferenciája után a Pénzügyminisztérium (PM) keddi közleménye szerint.

A pénzügyminiszter kiemelte: a jelenleg formálódó javaslat szerint amennyiben a multinacionális vállalatcsoport a minimum adómérték alatt marad egy adott országban, a különbözetet más ország – elsőként az anyavállalat országa – szedné be helyette. Ez hátrányosan érintené Magyarországot, hiszen Európában hazánkban a legalacsonyabb, 9 százalék a társasági adó mértéke.

Magyarország kiemelten fontosnak tartja a valós gazdasági tevékenység kivételként való kezelését, valamint a javaslatok uniós joggal való összhangjának vizsgálatát - jelentette ki Varga Mihály. Mint mondta: Magyarország egyetért ugyanakkor azzal, hogy az államok a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) keretében a digitális gazdaság adóztatásával összefüggésben globális megoldáson dolgozzanak.

A kormány olyan megoldást tudna támogatni, amely széleskörű kompromisszumon alapszik és a kettős adóztatást elkerüli – olvasható a PM közleményében.