Harminc új munkahely létesül a sajóbábonyi beruházásnak köszönhetően

 

Jelentős, 4,4 milliárd forintos állami támogatásban részesült az indiai érdekeltségű sajóbábonyi székhelyű Kischemicals Kft. – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a növényvédőszerek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cég üzemcsarnokának alapkőletételén csütörtökön.

A miniszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság működik, ezt a mostani fejlesztés is bizonyítja, a gazdaság pedig az emberek munkájától lesz sikeres, és nem a nemzetközi segélyektől, amelyek kiszolgáltatottságot hoznak.

Mint mondta, munkahelyek kellenek a gazdaság sikeréhez, a kormány a munkahelyek létesítését, a beruházásokat finanszírozza, ehhez pedig olyan bátor vállalatok kellenek, amelyek a mostani nehéz helyzetben is erre törekednek.


Az elmúlt tíz évben olyan életerős gazdasággá vált a magyar,

amely napról napra újabb fejlesztésekre, munkahelyteremtésekre képes – tette hozzá.

A sajóbábonyi beruházásról szólva elmondta: a KisChemicals Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város iparterületén 7 ezer tonnával növeli a növényvédőszerek gyártását.

A fejlesztésre 11 milliárd forintot fordítanak,

ehhez ad a kormány 4,4 milliárd forintot. A beruházással harminc új munkahely létesül, így itt már kétszázan dolgozhatnak.

A miniszter arról is szólt, hogy a sajóbábonyi gyárban olyan termékeket gyártanak majd, amelyek ebben az iparágban a világon a legmodernebbnek számítanak, a termékek 98 százalékát exportálják, főleg Európán kívüli piacokra.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy

az indiai befektetők egyre inkább jelen vannak Magyarországon.

Az indiai cégek eddig több mint ezer milliárd forintot fordítottak beruházásokra Magyarországon, a kormány a további hasonló szándékukat támogatja.