Befektetésnek is megéri a babakötvény

 

Átlépte a százmilliárd forintot a babakötvénybe fektetett összeg – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter szombat reggel közösségi oldalán. Az idén szerződött 27 ezer gyermekkel együtt összesen már 228 ezer magyar fiatalnak gyűlik babakötvényben a megtakarítása.

Varga Mihály úgy fogalmazott: azzal a 27 ezer gyermekkel együtt, akiknek idén nyitottak számlát, már 228 ezer gyermeknek gyűlik babakötvényben a megtakarítása. Ez azt jelenti, hogy a magyar családok is úgy látják, megéri ebben a formában is gondoskodni a fiatalok életkezdéséről – jelentette ki.

A pénzügyminiszter szerint babakötvényt vásárolni azért érdemes, mert adó-, járulék- és illetékmentes, nincs számlavezetési díja, az inflációnál 3 százalékkal magasabb a kamata, a befizetett összeg mellé pedig állami támogatás is jár. Így már havi néhány ezer forintos befizetéssel több millió forint gyűlhet össze a fiatal 18 éves korára


– tette hozzá.

Varga Mihály hangsúlyozta: a járványhelyzet ellenére sem változtak a kormány családtámogatási céljai, épp ellenkezőleg, a költségvetés oldaláról is igyekeznek tovább növelni ezeket. Az otthonteremtési támogatások bővítése, a családok kedvezményes adózása és a közvetlen támogatások mellett a babakötvény is fontos része a családbarát politikának – emelte ki a pénzügyminiszter.