×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Egy félhektáros szavannajátszótér is belefért a Veszprémi Állatkert fejlesztéseibe

 

Jól átgondolt, tudatosan felépített, egymásra épülő fejlesztéssorozat valósult meg a Veszprémi Állatkertben a Modern városok program révén – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos az állatkert 2,5 milliárd forintos beruházásainak szerdai projektzáróján.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta: az állatkerti fejlesztésekhez hasonló komplexitás jellemzi az egész veszprémi Modern városok programot, amellyel az élet minden szegmensére reagálnak. Tartalmaz gazdaság-, vállalkozás-, sport-, kulturális és infrastrukturális fejlesztéseket is.

Hozzátette: a százmilliárd forintos nagyságrendű veszprémi fejlesztések 96-97 százaléka hazai költségvetési forrásból valósul meg.

Jól halad a Modern városok program megvalósítása

A kormánybiztos közölte: országosan is jól halad a Modern városok program megvalósítása, a mintegy négyezer milliárd forint forrásigényű 270 projektelem hamarosan eléri az 50 százalékos kifizetési arányt. Gyopáros Alpár megjegyezte: a beruházások háromnegyede szintén hazai forrásból valósul meg.

Ovádi Péter, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciójaként jellemezte az állatkertet, amely a Modern városok program fejlesztéseinek köszönhetően évről évre új elemekkel bővülhetett.

Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere úgy fogalmazott:

az elmúlt tíz évben az állatkert a 21. század kihívásaihoz igazodva folyamatosan újult meg.

A Modern városok program előnyeként emelte ki, hogy a városi közösség igényei alapján konkrét ügyekre tudnak megfelelő válaszokat adni a program beruházásaival.

Török László állatkertigazgató hangsúlyozta: a 2,5 milliárd forintos forrásból az állatkert történetének legnagyobb fejlesztéssorozata valósult meg.

Veszprémben található Magyarország egyik legkorszerűbb állatorvosi rendelője

Az oroszlánok európai színvonalú kifutót kaptak, elkezdődött a fejes-völgyi terület rekonstrukciója a medveházzal és -kifutóval, de megújult a tevék, a guanakók és a rénszarvasok helye is. Félhektáros szavannajátszóteret adtak át, oktató- és rendezvényház, valamint látványkifutók is épültek.

A turisztikai attrakciók mellett infrastrukturális fejlesztések is megvalósultak,

ennek köszönhetően a veszprémi állatkertben található Magyarország egyik legkorszerűbb állatorvosi rendelője.

Emellett takarmánykonyhával, karanténnal, valamint a munkatársak körülményeit javító magas színvonalú szociális helyiségekkel is bővült az állatkert – mondta.

A címlapfotó illusztráció.