×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A francia–magyar kapcsolatokat is erősíti a Sanofi új tudásközpontja

 

Az alacsony adóknak, a jó beruházási környezetnek és a politikai stabilitásnak köszönhetően Magyarország élen jár a beruházásokért folytatott éles globális versenyben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Sanofi gyógyszeripari vállalatcsoport új kompetencia központjának megnyitóján, Budapesten.

Szijjártó Péter felidézte, hogy hosszú ideig tárgyaltak a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cégcsoportjával, hogy hozza Magyarországra jelentős üzleti szolgáltató központját, amely hét nyelven nyújt pénzügyi, számviteli és munkavállalói szolgáltatásokat, és amely 350 embernek ad majd munkát. A magyar kormány 435 millió forintnyi támogatást biztosít a Sanofinak a központ képzési programjaira.

A Sanofi immár öt telephelyen van jelen Magyarországon, és több mint kétezer magyar embert foglalkoztat

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter. A Sanofi Business Services Budapest Center hétfőn kezdte meg működését a XIII. kerület új építésű üzleti negyedében kialakított központban, ahol a digitális csúcstechnológia mellett az emberközpontúságra is hangsúlyt fektetnek.

Szijjártó Péter szerint a világjárvány felgyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását. Az ország a nagyrészt termelő tevékenységre alapozott gazdaságból tudásbázisra épülő, a kutatási-fejlesztési elemeket tartalmazó tevékenységre áll át, és ebben a dimenzióváltásban az üzleti szolgáltató központok szektorának jelentős szerepe van.

Magyarországon jelenleg 120 üzleti szolgáltató központ működik, és több mint 55 ezer embernek, főként diplomás, több nyelvet beszélő fiatalnak ad munkát – fejtette ki a miniszter. Az üzleti szolgáltató központok biztosítják, hogy a magyar fiataloknak előnyösebb, jobb alternatíva legyen a külföldi munkavállalásnál az, hogy itthon maradnak.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a közép-európai térségben

a szolgáltató központok terén Magyarország listavezető, az elmúlt egy évben 14 vállalat hozta ide üzleti szolgáltató központját, és jelenleg nyolc nagyvállalattal tárgyalnak erről.

A francia vállalatok a negyedik legnagyobb beruházók Magyarországon, összesen negyvenezer embernek adnak munkát, ezért a Sanofi beruházása tovább erősíti Franciaország és Magyarország kapcsolatát is.