Szerencsig kétsávos lehet a 37-es út

 

Négysávossá bővítik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 37-es számú főút Gesztely és Szerencs közötti 19 kilométeres szakaszát, a beruházás több mint 35 milliárd forintba kerül – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Szerencsen, sajtótájékoztatón.

Az útépítés a jövő évben kezdődik meg. A 37-es út Miskolc-Gesztely közötti szakaszát már korábban négysávosították.

A szakminiszter hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy a közutak az ország minden részében a nemzetközi hálózatba kapcsolódóak, európai színvonalúak legyenek. A Modern Városok Programban a megyei jogú városokkal megkötött megállapodásokban az első kívánságként szerepelt a közúti kapcsolatok javítása – tette hozzá.


A miniszter kiemelte: 2025-re a települések háromnegyede 30 perces közelségben lesz egy négysávos úthoz.

Palkovics László azt mondta: a kormány a jövőben is megbízható szövetségese kíván lenni a szerencsieknek abban, hogy életminőségük és életlehetőségeik tovább javuljanak.

A sajtótájékoztatón Koncz Zsófia, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, aki az október 11-i időközi választáson méreti meg magát, elmondta: a térség településeinek kulcsfontosságú lesz az út megépítése, mivel Miskolc jobb elérhetőségével közelebb kerülnek a folyamatosan bővülő gyorsforgalmi hálózathoz.