×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erős visszajelzést kapott a kormány

 

A Moody’s döntése erős visszajelzés, hogy a kormány reálisan látja a jelenlegi gazdasági helyzetet, és fegyelmezett gazdaságpolitikát folytat majd a koronavírus-járvány után is – mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 Ma reggel című műsorában.

A nemzetközi hitelminősítő múlt pénteken változatlan besorolás mellett stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.

Az államtitkár közölte: a Moody's abban bízik, hogy a magyar kormány ugyanolyan fiskális politikát folytat majd a járvány után, mint a válságot megelőzően, és például az államadósság-rátát újra csökkenő pályára állítják.

Emlékeztetett, hogy a másik két nagy hitelminősítő - a Fitch és a Standard & Poor's - tavaly már felminősítette Magyarországot. Úgy látszik, a Moody's mostanra jutott el arra a felismerésre, hogy a magyar gazdaság stabil fundamentumokon áll – emelte ki.

Ezek az alapok jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a koronavírus-járvány után gyorsan és határozottan nőjön a magyar gazdaság – jelezte.
Gion Gábor hozzátette, a Moody's döntése egyedülálló az Európai Unióban (EU), hiszen az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították.

A címlapfotó illusztráció.