×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A tehetségekre 3,6 milliárd jut jövőre a Nemzeti Tehetség Programban

 

A koronavírus-járvány ellenére idén is rengetegen támogatták adójuk 1 százalékával a Nemzeti Tehetség Programot (NTP), így az a kormányzati támogatással együtt jövőre mintegy 3,6 milliárd forintból gazdálkodhat.

Az NTP csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a kormány minden évben kormányzati költségvetési forrással egészíti ki az összegyűlt személyijövedelemadó-felajánlásokat. Minél több adófelajánlás érkezik, annál nagyobb összeggel és annál több fiatalt tud támogatni a program.

Kiemelt jelentőségű, hogy Magyarországon létezik egy olyan program, amely milliárdos nagyságrendben segíti a tehetséges fiatalok kibontakoztatását a legkülönfélébb tehetségterületeken – írták.

Az NTP évente több mint 300 ezer hazai és külhoni tehetséges, magyar fiatalt támogat közvetett vagy közvetlen módon, valamennyi tehetségterületen. A program 2009 és 2019 között több mint 14 ezer projekt megvalósulását támogatta több mint a 21 milliárd forinttal.

Az NTP biztosítja az egyenlő hozzáférés lehetőségét is: célzott pályázatok segítik a halmozottan hátrányos helyzetű, roma vagy fogyatékossággal élő fiatalok tehetséggondozását – olvasható a közleményben.