×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán: Meghosszabbítjuk a hiteltörlesztési moratóriumot

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Varga Mihály pénzügyminiszter a gazdaságvédelmi operatív törzs ülése előtt Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Cikkünk frissült. 

Ahogy pénteken Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta. A hétvégén ülésezni fog a gazdaságvédelmi operatív törzs. Az ülés fő témája a hiteltörlesztési moratórium esetleges meghosszabbítása lesz.

Véget ért a gazdaságvédelmi operatív törzs ülése – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldalán.

A hitelmoratórium eddig egymillió hatszázezer családnak és hatvanezer vállalkozásnak adott segítséget. Ez azt jelenti, hogy kétezer milliárd forint marad decemberig a magyar családodnál és vállalkozásoknál.


Az ülésen arról döntöttek, meghosszabbítják a háztartások számára a hiteltörlesztési moratóriumot néhány társadalmi csoport esetében január elsejétől további hat hónapig – mondta a miniszterelnök. Hozzátette, az érintett társadalmi csoportok pedig:

a gyereket nevelő családok, nyugdíjasok, munkanélküliek és közfoglalkoztatottak. Az ő esetükben a moratórium automatikusan meghosszabbodik,

a bankot csak akkor kell felkeresniük, ha már nem szeretnének élni a moratórium lehetőségével.

A vállalkozások esetében a vállalkozóknak be kell jelenteniük, ha a moratóriumot meg akarják hosszabbítani. Ha

a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent az elmúlt hónapokban akkor meg fogják kapni a moratórium lehetőségét

– emelte ki.

Azt is elmondta, „a gazdasági operatív törzs tanácsára a járvány előtt felvett háztartási és vállalkozási hiteleknél hat hónapra felmondási tilalmat rendelnek el”.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter a gazdaságvédelmi operatív törzs ülésén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)