Megkezdődött a légi teherszállítás Sencsen és Budapest között

 

Pénteken megérkezett a Cargolux első teherszállító repülőgépe a kínai Sencsen repülőteréről Budapestre, és mostantól minden héten egyszer közlekedik a két város között - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

A gépet a januárjában átadott Cargo City légiáru-kezelő központnál fogadták.
A közlemény az új légi összeköttetés jelentőségét azzal magyarázta, hogy a Kínából származó e-kereskedelmi termékek jelentős része a gép indulási helyéről érkezik Kelet-Közép-Európába.
Sencsen Dél-Kína legfontosabb pénzügyi és logisztikai központja, az elektronikus és információs technológiai szektor egyik legkiemelkedőbb szereplője, nagyvállalatok székhelye – írták.


A város kedvező adottságai miatt a Budapest Airport arra számít, hogy az új összeköttetés erősítheti a gazdasági kapcsolatokat. Rolf Schnitzler vezérigazgató a közlemény szerint abban is bízik, hogy a budapesti repülőtér jelentőségét is emeli a járat.

Az esemény alkalmából közölték, hogy a Budapest Airport kulcsfontosságú területként tekint a légiáru-szállításra, ezért folytatja az ehhez kapcsolódó fejlesztési munkákat. Kiemelték többek között az üzletág digitalizálását, a működési környezet javítását, és azokat a korszerűsítéseket, amelyekkel a különleges árufajtákat is tudják fogadni - olvasható a közleményben.