×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Állami irányítás nélkül - rugalmasabb és szabadabb lesz a felsőoktatás

 

A felsőoktatásban jelentős változások következtek be és vannak folyamatban, elindultunk a modellváltás útján – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára szerdán Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem egri Leányka úti megújult Delta épületének átadásán.

Bódis József kifejtette: komoly lehetőséget kínál az alapítványi szerveződés a modellváltásban résztvevők számára, az érintett intézmények az állami irányítás terhét levetve, rugalmasabb struktúrában, szabadabban, szakmai kontroll alatt folytathatják az oktatást.

Az államtitkár az egri egyetem infrastrukturális fejlesztését célzó projekt zárásakor méltatta a líceumban több mint 250 éves múltra visszatekintő felsőfokú képzést.

„A térség gazdaságának, társadalmának dinamizálása is feladata a felsőoktatásnak, s e szempontból is büszke lehet magára az egri intézmény” – értékelt Bódis József.

„Művészet és sport, képzés és kutatás tökéletesen megfér együtt, egy épületben” – mutatta be Pajtókné Tari Ilona, az egyetem rektora a megújult, 1300 négyzetméteres alapterületűvé bővült létesítmény főbb funkcióit.

Kormos Gyula építész, a Delta épület tervezője személyes hangvételű beszédben vázolta fel azt a folyamatot, amelynek eredményeként a létesítmény felépült.

A Deltában modern oktatási terek és az oktatásba integrált, a kor igényeinek megfelelő eszközpark járul hozzá a hallgatók munkaerőpiaci kompetenciáinak és gyakorlati készségeinek a javításához.