×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Városkártyát vezettek be Mórahalmon

 

Helybélieknek és turistáknak információkat és kedvezményeket kínáló városkártyát vezettek be Mórahalmon – közölte a Csongrád-Csanád megyei település önkormányzata.

A kezdeményezés célja a helyi identitás erősítése mellett az évente a homokháti kisvárosba érkező csaknem félmillió vendég minél jobb kiszolgálása.

A kártya virtuális változata webes regisztráció után mobiltelefonon keresztül érhető el. Működése QR-kódon alapul, mely okostelefonra letöltve mentesít a plasztikkártya-használat alól. Ez a megoldás lehetőséget ad arra, hogy az önkormányzat közvetlenül üzenetet küldhessen a helybélieknek és a városba érkezőknek.

A mórahalmiaknak a rendezvényekről, szolgáltatásokról szóló információk mellett a város működtetésével kapcsolatos tudnivalókat is eljuttatják. A mobiltelefonnal nem rendelkező, elsősorban idősebb helyiek számára a hagyományos plasztikkártya is elérhető.

Jelenleg több mint húsz szolgáltató – elsősorban vendéglátóhely és szálláshely – nyújt kedvezményeket a kártyabirtokosoknak. Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester kifejtette, a Mórahalomhoz hasonló méretű, 7 ezer lakosú települések között egyedülálló alkalmazás szolgáltatásait a közeljövőben tovább bővítik.

Emellett egy másik szolgáltatással is megkönnyítik a város lakóinak és látogatóinak életét: a köztereken és a fontos találkozóhelyeken ingyenes wifi-elérhetőséget biztosítanak egy uniós támogatással megvalósult, 15 ezer eurós költségvetésű beruházásnak köszönhetően.

A kilenc kültéri és négy beltéri wifi-pont a városkártyához való hozzáférést is elősegíti annak érdekében, hogy minél többen éljenek az új lehetőséggel.