×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

AM: Hétfőn indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

 

Hétfőn indul A Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program (NÉV Program) második üteme, amelyben az anyajuh- és a szarvasmarhatartók, a méhészek, valamint a zöldségtermesztők nyújthatják be támogatási igényüket július 27-éig – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.

Nagy István miniszter tájékoztatása szerint az anyajuhokat tartók támogatásának keretösszege egymilliárd forint, a 2019. évi termeléshez kötött támogatás állatonként 1200 forint lehet.

Az anyatehéntartók ugyancsak egymilliárd forintos keretösszegű támogatása egyedenként négyezer forint. A tejhasznú szarvasmarhát tartók – szintén a 2019-es termeléshez kötött – 1,8 milliárd forint támogatási keretetéből egyedenként 8500 forintos támogatás igényelhető.

Nagy István felhívta a méhészek figyelmét arra, hogy ők egymilliárd forint keretösszegű vissza nem térítendő átmeneti támogatásra nyújthatnak be kérelmet a 2020-as megállapított méhcsaládszám után, méhcsaládonként ezer forint összegben.

A zöldségtermesztőknek 1,2 milliárd keretösszegű támogatás áll rendelkezésre. A támogatás mértéke szántóföldön termesztett zöldségek esetén hektáronként 35 500 forint, fűtött növényházas kultúra esetén ötszázezer forint, míg a gombaházak esetében másfél millió forint – tájékoztatott a miniszter.