György László: Van remény a magyar gazdaság kilábalására

 

Van remény a magyar gazdaság kilábalására a koronavírus okozta válságból – hangsúlyozta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden a Fokozatváltás 2.0 – Újraindítás címmel tartott online konferencián a gazdaságvédelmi akciótervről tartott előadásában.

Kiemelte, a kilábalásra reményt ad, hogy a járvány okozta válság főleg bizalmi természetű, és nem strukturális probléma miatt alakult ki, a magyar gazdaság exportpiacán jelentősek a megtakarítások, Magyarország sikeresen védekezett a vírus ellen, és ez bizalmi tőkét jelent a vállalkozások, a külföldi befektetők felé.


Hozzátette: reményt ad az is, hogy Magyarországon kiépült a versenyképes exportkapacitás, és folyamatosan indul a termelés. Az értékláncok átalakulásával a profit helyett egyre inkább az ellátás biztonsága kerül előtérbe. Emellett soha nem látott hazai és uniós fejlesztési források kerülnek a magyar gazdaságba 2021-től a versenyképesség növelésre.