Nyolcvanmilliárdos pályázat biztosítja a zöldség-gyümölcs ellátást

 

Az Agrártárca állattenyésztő és kertészeti gazdaságok számára meghirdetett, 80 milliárd forint értékű pályázata többek között a zöldség-gyümölcs ellátás biztonságához is hozzájárul – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az állattartótelepek megújítása mellett a pályázat célja az üvegházak, illetve fűtött fóliák területeinek kiterjesztése, a kertészeti tárolási kapacitások bővítése, ezzel növelve a zöldség-gyümölcs ellátás biztonságát – fűzte hozzá.


A tárca tapasztalata szerint a fejlesztési igény nagyobb, mint az arra biztosított pályázati források – mondta, megjegyezve, hogy ez különösen igaz az állattenyésztő és kertészeti gazdaságokra.

A vissza nem térítendő támogatás által az állattartó telepek egyre inkább energiahatékonnyá válhatnak, ezzel növelve kapacitásaikat, és kertészetek is beszerezhetik a fejlődéshez szükséges technológiákat – magyarázta Feldman Zsolt.

A címlapfotó illusztráció.