Több mint harminc milliárd forint támogatást kaphatnak a vidéki vállalkozások

 

Digitális- és technológiafejlesztésre, kapacitásbővítésre igényelhetnek akár 153 millió forintot a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások a május 29-én megnyíló Gazdaság-fejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 33 milliárd forint keretösszegű pályázatán, az érdeklődőket az MKIK Modern Vállalkozások Programja ingyenes tanácsadással is segíti – hívja fel a figyelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerdai közleményében.

Hangsúlyozták, a cégek az elnyert támogatást egyebek közt eszközbeszerzésre, vállalatirányítási rendszerek megvásárlására és üzembe helyezésére, az adminisztratív vagy gyártási folyamatok automatizálására is fordíthatják.

Czimbalmos Levente, a program szakmai vezetője a közleményben elmondta, a Modern Vállalkozások Program célja, hogy a kérelmező vállalkozások magabiztosan tudjanak választani, és megbízható termékekhez jussanak, ehhez a garanciát a program szakértői és tanácsadói hálózata jelenti.

A szakértői segítség bevonása mellett szól, hogy a Ginop-1.2.8-20 pályázat folyamatos elbírálású, fontos, hogy a pályázni szándékozó cégek gyorsan reagáljanak, mivel a kérelmek beérkezési sorrendjében döntenek – írják a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.