×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

 

A koronavírus-világjárvány okozta több hetes szünet után a Mercedes-Benz kedden először egyműszakos munkarendben újraindítja termelését a kecskeméti gyárában, ahol számos biztonsági intézkedést vezettek be.

Munkavállalóink egészsége és biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért további szigorú higiéniai- és védőintézkedéseket vezettünk be a termelés újraindításához kapcsolódóan – fogalmazott Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A bevezetett új szabályokról és hasznos higiénés tudnivalókról a gyár minden munkatársa már az első munkanap előtt kapott egy tájékoztató kisfüzetet. Ennek legfontosabb elemei, hogy a munkafolyamatokat is átalakították úgy, hogy tartható legyen a dolgozók közötti minimális 1,5 méteres biztonsági távolság. Ahol ez nem tartható, ott kötelező a maszk, védőszemüveg, vagy plexi védőmaszk használata. A cég közleménye szerint a takarítószolgálat rendszeresen fertőtleníti és takarítja a gyár területét.

Az irodai dolgozók számára is előírás a másfél méteres távolság és pihenőzónákat is eszerint alakították át. A cég minden dolgozója számára mosható maszkokat küldött, így már az első munkanapon ebben tudnak érkezni a gyárba.