×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Februárban 2,5 százalékkal nőtt az építőipar termelése

 

Februárban 2,5 százalékkal nőtt az építőipar termelése az egy évvel korábbihoz viszonyítva a januári 2,5 százalékos csökkenés után. Az épületek építése 1,6 százalékkal, az egyéb építményeké 4,2 százalékkal nőtt – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a januárihoz mérten 6,1 százalékkal emelkedett. A koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági folyamatok hatása ebben az időszakban még nem jelentkezett – tették hozzá.

Februárban ipari épületeken, útépítéseken és vasútfelújításokon végeztek nagy értékű munkákat.

A februárban megkötött új szerződések volumene 2,7 százalékkal nőtt, az épületek építésére kötött szerződéseké 7,8 százalékkal kisebb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 16,2 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. Az építőipari vállalkozások február végi szerződésállománya ezzel együtt 15,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, a magasépítési munkákra vonatkozó szerződések volumene 9,8 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 25,7 százalékkal csökkent – jelentette a KSH.

A címlapfotó illusztráció.