×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kedvező hitelt vehetnek igénybe a gazdák

 

Ingyen hitelhez juthatnak a gazdák az agrár Széchenyi-kártya folyószámlahitelével – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerda reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az államtitkár hangsúlyozta, a legfontosabb a járványhelyzetben, hogy biztosítsák a gazdák likviditását, aminek az egyik leghatékonyabb eszköze az agrár Széchenyi-kártya hitellelhetősége.

Az elmúlt években is 200 milliárd forint értékben helyeztek ki ilyen hiteleket a bankokon keresztül.

Hozzátette, az év végéig megkötött új hitelszerződéseknél a felvehető hitel maximumát a jelenlegi 100 millió forintról 200 millió forintra növelték, és teljesen – a tárca költségvetéséből – kamat-, illetve költségmentessé alakították a konstrukciót.

Kitért arra is, fontos az anyagi támogatás, de a legfontosabb, hogy az értékesítési lehetőségeket biztosítsák. Ezért figyelemre méltó a Nébih online piactere, ahol a termelők és a fogyasztók találkozhatnak.

Hozzátette, arra biztatnak minden termelőt és fogyasztót, hogy keressék ezeket az online lehetőségeket, hiszen biztonságos felületet nyújtanak a kereskedésre.

A Kavosz Zrt. az MTI-nek küldött szerdai közleményében ismertette, hogy az Agrárminisztérium (AM) rendelete alapján az agrárvállalkozások az agrár Széchenyi-kártya-konstrukció keretében egy-, két- vagy hároméves futamidejű folyószámlahitelt igényelhetnek 200 millió forint maximális hitelösszegig a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén, a szabad támogatási keretük terhére.

A kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére százszázalékos kamat- és kezességi támogatást, továbbá teljes kezelési költségtámogatást, illetve akár teljes egyéb költségtámogatást nyújt.

Az új, kiemelt támogatású és emelt hitelösszegű agrár Széchenyi-kártya hamarosan igényelhető országszerte a program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a területi kereskedelmi és iparkamarák és a Kavosz Zrt. regisztráló irodáiban. A részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon érhetők majd el.

A címlapfotó illusztráció.