A GVH felfüggesztette a Kérdezd Bongót! nevű szolgáltatást

 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ideiglenesen a reklámozásával együtt felfüggesztette a Kérdezd Bongót! nevű szolgáltatást, mert az valószínűleg megsérthette a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát – közölte a GVH.

A februárban indított versenyfelügyeleti eljárás azt valószínűsítette, hogy a szolgáltatás reklámjai elhallgatják a fogyasztók elől az igénybevételért felszámolt díjazást, illetve az igénybevételhez megadott adatok kezelési módját.

A GVH intézkedése az üzemeltető Global AQA Pty Ltd. mellett a Középsuli websorozatot kiadó Globoport Média Holding Kft.-t, az influencer marketinget közvetítő ügynökségeket, a P4R Digital Agency Kft.-t, a Social Guru Magyarország Kft.-t, a Star Network MCN Kft.-t, valamint a Google Ireland Ltd.-t, a Facebook Ireland Ltd.-t, és a három belföldi mobilszolgáltatót érinti.


A GVH arra inti a szülőket, hogy ügyeljenek a gyermekeik telefonálásaira, és tekintsék át az adatvédelmi beállításokat is. A kiskorúak a digitális tanrend és a kijárás korlátozása miatt több időt töltenek az online térben, így nagyobb eséllyel találkoznak a veszélyes és kockázatos tartalmakkal – tették hozzá.