Nagy István: Igyekszünk rugalmasságot biztosítani a támogatási kérelmek leadásánál

 


Az Agrárminisztérium igyekszik rugalmasságot biztosítani a gazdáknak, hogy a határidőig mindannyian le tudják adni a 2020-as támogatási időszakot megalapozó igényléseket – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtök reggel az M1-en.


Emlékeztetett, a 2019-es kérelmekhez kapcsolódóan a területalapú közvetlen támogatások és az átmeneti nemzeti támogatások keretében már 347 milliárd forint támogatáshoz jutottak hozzá a gazdák.

Mint mondta, a helyzetre való tekintettel újabb 122 milliárd forint kifizetésére számíthatnak a magyar mezőgazdasági termelők a tavalyi kérelmeikhez kapcsolódóan. A kifizetések az agrár-környezetgazdálkodás, illetve az ökológiai gazdálkodás terén kezdődnek el, majd április elejétől a területalapú, a zöldítés után járó és a termeléshez köthető támogatások kifizetésére is sor kerül.

A cél az, hogy a gazdák minél gyorsabban és zökkenőmentesebben jussanak hozzá a tavaszi munkálatokhoz szükséges forrásokhoz – mondta, az agrárminiszter, hozzátéve, hogy az előrehozott kifizetés több mint 100 ezer gazdát érint.

A címlapfotó illusztráció.