Szünetelnek a személyes meghallgatások a Pénzügyi Békéltető Testületnél

 

A Magyar Nemzeti Bankon (MNB) belül működő Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) március 17-től határozatlan időre szünetelteti a személyes meghallgatásokat a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, a következő napokra személyes meghallgatásokra behívott ügyfeleket és pénzügyi szolgáltatókat a testület telefonon, illetve e-mailben értesíti – közölte az MNB kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint módosult a Pénzügyi Békéltető Testület működési rendje, ennek értelmében azok a békéltetési eljárások, amelyeknél már kitűzték a személyes meghallgatást automatikusan írásban is folytatódnak az érintett pénzügyi szolgáltató, illetve a kérelmező ügyfél hozzájárulása nélkül. Az eljárások további gördülékeny ügyintézése így biztosított.

Azoknál az eljárásoknál pedig, ahol még nem tűztek ki meghallgatást, a testület a felek beleegyezését kéri majd az eljárások írásbeli folytatáshoz.

A további egyéb közléseket, iratokat a PBT az eddig megszokott rendben és kommunikációs csatornán keresztül tudja fogadni, illetve küldeni. A testület az érintetteket levélben tájékoztatta.

Ezen felül – bár a jegybank személyes ügyfélszolgálata átmenetileg szünetel – a személyes iratleadás még biztosított az MNB Budapest, Szabadság tér 9. szám alatt található székházában.

A Pénzügyi Békéltető Testület eljárásairól, működéséréről a jegybank honlapján a Békéltetés címszó alatt találhatók további információk – olvasható az MNB közleményében.