Jobbik: Legyen árfolyamcélja a jegybanknak!

 

A Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy az inflációs cél mellett árfolyamcélt is tűzzön ki a jegybank – közölte Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Z. Kárpát Dániel elmondta: elképedve látják, hogy a forint tudatos gyengítésének engedésével évente forint-százmilliárdokat vesz ki a magyar családok zsebéből a kormány.

Az ellenzéki képviselő szerint mindez teljesen tudatos a kormányzat részéről, hiszen ezzel a módszerrel tudja biztosítani, hogy a multinacionális cégek beruházzanak Magyarországon, holott, tette hozzá, arra volna szükség ehelyett, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat támogassák.


Orbán Viktor valódi stratégiai partnerei azok a multicégek, amelyekkel részben titkos, részben nyilvános stratégiai szerződéseket írtak alá – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, hangsúlyozva: a Jobbik újratárgyaltatná ezeket a megállapodásokat, amelyek „nem feltétlenül a magyar nemzetgazdaság és biztosan nem a magyar munkavállaló polgárok érdekeit szolgálják”.

A magyar emberek vagyonát, jövedelmét, megtakarításait tudatosan inflálják el. Ennél öneladóbb, ennél szervilisebb, ennél nemzetietlenebb gazdaságpolitikát ritkán látott Magyarország az elmúlt harminc évben – jelentette ki.