Hévíz a top tizenöt legkedveltebb európai úti cél egyike

 

Hévíz bekerült a legkedveltebb 15 európai úti cél közé a napokban lezárult közönségszavazás eredményeként – tájékoztatta a város önkormányzata pénteken az MTI-t.

A Hévízi-tó (Fotó: MTI/Varga György)

A január 15. és február 5. között, a European Best Destination 2020 címért folyó versengés során több mint 600 ezer szavazat érkezett az előzetesen javasolt húsz legkedveltebb úti célra, köztük Hévíz mellett például Párizsra, Madridra és Bécsre is lehetett voksolni. A küzdelemben Hévíz a legjobb tizenöt között zárt, Prágát és Madridot is megelőzve a 12. helyet érte el.

A verseny kilencéves történetében Hévíz kapta a termálfürdővel rendelkező városok közül a legtöbb szavazatot. A hazai voksokon túl sok szavazat érkezett német, angol, norvég, osztrák, orosz és ázsiai utazóktól, ami azt bizonyítja, hogy Hévíz előkelő helyen szerepel az ezekből az országokból érkezők turisztikai célpontjai között.

A több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN-hálózat által indított verseny eredményeként Hévíz 2020-ban Európa egészségfővárosa (European capital of well-being) címmel büszkélkedhet.

A verseny szervezőinek honlapján egész évben kiemelten ajánlott úti célként szerepel a város, ez pedig hatmillió honlaplátogatót és kilencvenezer Facebook-követőt jelent. A versenyben a korábbi években szereplő településeken átlagosan 15 százalékkal nőtt a turisztikai aktivitás – olvasható a hévízi közleményben.