Hetvenmillió forintos befektetést kaphatnak magyar startupok

 

Hardver startupok számára indít közös akcelerációs programot a Tungsram és a Startup Campus, a legjobb projektek 70 millió forintos tőkebefektetést is kaphatnak.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a szervezők olyan hardver csapatok jelentkezését várják, amelyeknek a mobilitás, okos város, egészségügy- és életmód-technológia, energia vagy agrártechnológia területén van validált ötletük, esetleg már dolgoznak a prototípuson.

A kiválasztott csapatok 20 millió forintos kezdő tőkebefektetést, gyártási kapacitást és üzleti képzést kapnak ahhoz, hogy a féléves program végére sorozatgyártásra alkalmas prototípust és piacképes üzleti modellt készítsenek.


Az akceleráció fő befektetési partnere az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, emellett szakmai partnerként csatlakozott a Deloitte Private és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az EDC Debrecen pedig a program hivatalos smart city partnere.

Az áprilistól október végéig tartó program üzleti képzéssel és termékfejlesztéssel kezdődik, majd ezzel párhuzamosan elindul a prototípus gyártása és tesztelése is. Ehhez a csapatok a Tungsram erőforrásait és mérnöki szakértelmét vehetik igénybe a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor által biztosított 20 millió forintos tőkebefektetésből. A sikeres startup elindításához szükséges üzleti ismereteket workshopok és egyéni mentorálás keretében szerezhetik meg a résztvevők.

A legjobb projektek további 50 milliós tőkebefektetést is kaphatnak a program után. Az online jelentkezések beküldésére február 29-ig van lehetőség a program weboldalán keresztül .