Továbbra is népszerű az autóvásárlási családtámogatás

 

A legalább három gyermekes családok autóvásárlási támogatása az egyik legnépszerűbb családvédelmi intézkedés. Tavaly július óta lehet benyújtani az igényeket a minimum hétüléses új gépkocsik megvásárlásához járó támogatásra, ami akár a két és fél millió forintot is elérheti – hangzott el az M1 Híradójában

Az intézkedés felpörgette az autópiacot. Az első határozatok féléves érvényességi határideje a napokban lejár, és előfordulhat, hogy a nagyszámú megrendelést nem tudja időben kielégíteni a piac. A támogatás emiatt azonban nem vész el.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása iránt töretlen az érdeklődés tavaly július óta. Az állami támogatás legfeljebb két és fél millió forint. Eddig több mint huszonháromezer igénylés érkezett be a kedvezmény iránt, és az állam több mint kilencmilliárd forintot fizetett ki a családoknak. Nem minden kereskedés tudja azonban fél éven belül, azaz a támogatási határozat lejártáig szállítani a megrendelt gépjárművet.

Beneda Attila államtitkár, elmondta a jogosultságot hat hónap után meg lehet újítani. Azok a családok tehát, akik az adásvételi szerződést nem kötötték meg az új autóra a támogatásról szóló határozat lejártáig, azaz nem használták fel a megítélt összeget, a lejárt határozat helyett újat igényelhetnek.

A címlapfotó illusztráció.