Tizenhét új Mercedes busszal bővül a győri tömegközlekedés járműparkja

 

Összesen 17 darab új, klímával felszerelt Mercedes-Benz Conecto NG típusú városi autóbusszal erősíti Győr helyi közlekedését a Volánbusz Zrt., a korszerűsítés célja a szolgáltatási színvonal és az utasok elégedettségének növelése – közölte a győri önkormányzat kedden.

A tavaly májusban beszerzett és a napokban forgalomba álló, alacsony padlós, kéttengelyes, városi közlekedésre kialakított autóbuszok összesen 26 ülő és 78 álló utast szállíthatnak. A kisgyermekesek, valamint a segítséggel élők utazását a második utasajtónál kihajtható rámpa, illetve a babakocsik és kerekesszék elhelyezésére alkalmas terület segíti.

Az autóbuszokba Euro-VI környezetvédelmi besorolású motort, automata sebességváltót és a lassítás közben keletkező mozgási energiát elektromos árammá átalakító egységet építettek.


Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese közölte: a vállalat három éven belül a teljes busz állományának 50-60 százalékát szeretné új járművekre cserélni az országban.

Fekete Dávid, Győr alpolgármestere (Fidesz–KDNP) arról tájékoztatott, hogy várhatóan fél éven belül további 22 új csuklósbusz is a megyeszékhelyre érkezik, amellyel a járműpark mintegy negyven százaléka fog megújulni.

Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő szerint a járműbővítés az első lépés a győri tömegközlekedés megújításának útján, és az új járművek minőségi ugrást jelentenek a szolgáltatásban.