Évente félmillió palack bort értékesít Günzer Tamás borászata

 

Évente mintegy félmillió palack bort értékesít Az Év Pincészete Magyarországon díj győztese, Günzer Tamás borászata – mondta a borász az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Acéltartályok az Év Pincészete 2019 díjjal kitüntetett Günzer Tamás a villányi pincészetében 2019. október 9-én. (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Megjegyezte: a magyar közönség mind jobban kedveli a könnyedebb fehér és rozé borokat, amit jelez az is, hogy pincészetének két legsikeresebb terméke a Mont Blanc Cuvée és a Rosé. Ez a két bor teszi ki a már említett félmillió palack felét – tette hozzá.


A Magyar Bor Akadémia szerdán közölte az MTI-vel, hogy Günzer Tamás borászata nyerte el a Az Év Pincészete Magyarországon díjat.

A közleményben azt írták, Günzer Tamás első, csupán 0,3 hektáros ültetvényét és az ahhoz tartozó apró pincét édesapjától kapta diplomaosztójára. Mára a pincészet 66 hektáron gazdálkodik, kizárólag classic és prémium besorolású száraz borokat készít széles palettán, ami több mint 20 borfajtát és borcsaládot jelent.