Orbán Viktor: A magyar-amerikai együttműködés sikertörténet

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta az Amerikai–Magyar Üzleti Tanács (USHBC) elnökét, Eric Stewartot és az üzleti küldöttség résztvevőit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Eric Stewartot, az Amerikai–Magyar Üzleti Tanács elnökét és az üzleti küldöttség résztvevőit (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Immár negyedik alkalommal látogattak Budapestre a legnevesebb amerikai cégek felső vezetői az Amerikai–Magyar Üzleti Tanács szervezésében.


A tárgyaláson – amelyen Varga Mihály pénzügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett – elhangzott: a magyar-amerikai együttműködés egyértelmű sikertörténet mind gazdasági, mind védelmi szempontból, Donald Trump hivatalba lépése óta pedig politikai vonatkozásban is.

Emlékeztettek: az Egyesült Államok az EU-n kívüli legnagyobb befektető Magyarországon, 1700 amerikai vállalat 106 ezer magyar embernek ad munkát; és magyar kormány 81 stratégiai partnere közül 14 amerikai.

A címlapfotó illusztráció.