Tíz hektáros területen fejlesztették a körmendi ipari park infrastruktúráját

 

Bebes István, Körmend polgármestere (Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila)

Tíz hektáros területen fejlesztették a Körmend észak-nyugati részén fekvő ipari park infrastruktúráját, a beruházásnak köszönhetően várhatóan újabb cégek is betelepülhetnek” – mondta el szerdán Bebes István, Körmend polgármestere (Fidesz).


Tájékoztatása szerint a Területi operatív program ipari parkok és iparterületek fejlesztésére meghirdetett pályázatán elnyert több mint 316 millió forintos támogatásból a beruházás részeként elkészült egy aszfaltozott feltáró út, rendelkezésre állnak az alapvető közművek és megoldották a terület csapadékvíz elvezetését is.

Bebes István hangsúlyozta, hogy önkormányzatuk partnerként tekint a betelepülő vállalkozásokra, reményeik szerint az ipari terület infrastrukturális fejlesztése, valamint a tervezett M8-as gyorsforgalmi út megépülése vonzó lesz a kis- és közepes méretű vállalkozások számára.

Megjegyezte, hogy Körmenden is számolni kell a munkaerőhiánnyal, sokan dolgoznak más településeken és a közeli Ausztriában, de ha a betelepülő cégek versenyképes fizetéseket kínálnak, a Rába-parti városban találhatnak majd munkaerőt.

Az ipari parkban jelenleg az Egis Gyógyszergyár és az ADA Hungária Bútorgyár mellett több kisebb cég van jelen.