Emelkedett a Szép-kártyás fizetések értéke

 

A tavalyit mintegy harmadával meghaladó Szép-kártyás fizetések is hozzájárultak a szálláshelybevételek első héthavi emelkedéséhez. A bevételek 8 százalékkal bővültek, és megközelítették a 300 milliárd forintot – írta a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A legnagyobb 10 küldőpiac közül hatnál tovább nőtt a vendégéjszakák száma, a Romániából és az Amerikai Egyesült Államokból érkezőknél volt a legjelentősebb a bővülés, de töretlen az emelkedés az Ukrajnából, az Izraelből, a Franciaországból és a Kínából érkezők vendégforgalmában is a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) adatai szerint.


A Szép-kártya-felhasználás az első hét hónapban meghaladta a 15 milliárd forintot a kereskedelmi szálláshelyeken, a pihenőkártya-költések pedig csaknem azonos mértékben növekedtek a panziókban és a szállodákban. A Kisfaludy szálláshelyfejlesztési program keretében bővülő, megújuló hazai szálláshelykínálat is hozzájárul a szálláshelyek profitabilitásához és fenntarthatóságához, így az ágazat sikeréhez is – írta az MTÜ.

A magyar turizmus versenyképességét erősíti a jövő januártól életbe lépő szálláshelyi áfacsökkentés, illetve az ágazat legnagyobb digitális fejlesztése is. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz már több mint 1000 szálloda csatlakozott, és megkezdődött a panziók regisztrációja, jövő évtől pedig már az összes magyarországi szálláshely digitálisan, naprakészen szolgáltat majd statisztikai adatot a hatékonyabb működés, fejlesztések és a célzott marketingkampányok érdekében.