Több mint nyolcezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását

 

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatására július 1-je óta több mint nyolcezer igény érkezett – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden Budaörsön újságírókkal.

Beneda Attila az Auchan által a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) együttműködésben megrendezett országos iskolaszergyűjtési akció megnyitóján elmondta, hogy népszerűek a nyáron indult családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő intézkedései, amelyek segítséget nyújtanak a nagycsaládosoknak is.


Emlékeztetett, az intézkedések jövőre is folytatódnak, és 2020 januárjától életbe lép a legalább négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentessége és a nagyszülői gyed.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta, hogy már második alkalommal rendezik meg a tanszergyűjtést, amely reményeik szerint nagyobb lesz, mint a tavalyi, amikor nyolcszáz önkéntessel kétezer-ötszáz gyermeknek, illetve ezer családnak tudtak segíteni.

Hozzátette, hogy az iskolaszergyűjtési akció keretében az Auchannal közösen augusztus 1. és szeptember 11. között gyűjtenek tanszereket az áruházlánc 24 üzletében.

Kérik, hogy aki teheti, egy-egy tanszerrel vegyen többet, és azt az áruházakban elhelyezett gyűjtőhelyeken adja le – mondta a NOE elnöke, aki azt is hozzátette, hogy a gyűjtőhelyek listája megtalálható a NOE honlapján.