Az adategyeztetési határidő módosítását üdvözli a bankszövetség

 

Az új dátum reális lehetőséget ad minden érintett lakossági és vállalati ügyfélnek, hogy október végéig az azonosítást el tudja végezni – közölte a bankszövetség az MTI-vel szerdán.

A szövetség közleménye rámutatott: köszönhetően a kormányzati, jegybanki és bankszövetségi kommunikációnak, az elmúlt hetekben az adategyeztetés központi témává vált. Annak érdekében, hogy teljes körű legyen az adategyeztetés, a bankszövetség és a tagbankok folytatják a figyelemfelhívó kommunikációt.


A már értesített, de az adategyeztetéssel elmaradt ügyfelek újbóli tájékoztatását a bankszektor figyelemmel kíséri, és mindent megtesz azért, hogy arra minél előbb sor kerüljön – jelezték.

A lakossági ügyfelek döntő többségét az elmúlt mintegy két évben számlanyitáskor vagy a későbbi banki ügyintézés során már azonosították, így nekik nincs tennivalójuk.

A szövetség ugyanakkor minden vállalati, és az egyeztetésre felszólított lakossági ügyfelet arra kér, hogy ne halogassák az adategyeztetést, a kötelezettségnek a meghosszabbított határidőtől függetlenül, mihamarabb tegyenek eleget.