Fidelitas: Zugló gazdálkodása romokban van

 

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke (Fotó: MTI/ Mónus Márton)

Cikkünk frissült.

Zugló gazdálkodása romokban van Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármester alkalmatlansága miatt – mondta Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke pénteken, a XIV. kerületi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Borbély Ádám szerint a polgármester számítógépes játékon gyakorolhatná a városépítést. Közölte, a kerület egyre nagyobb pénzügyi káoszban van: nem elég, hogy a parkoláson napi egymillió forint a veszteség, a gazdálkodás is romokban van.

Zuglót egy kétmilliárd forintos hitel tartja életben, sorra maradnak el a beruházások, a kerület semmit nem fejlődik. Mindez Karácsony Gergely alkalmatlanságának bizonyítéka – tette hozzá.

Az mondta, ezért hoztak a polgármesternek egy SimCity városépítő számítógépes játékot, amellyel Karácsony Gergely „gyakorolhatja a város építését”. A politikus úgy értékeli, bármelyik gyerek jobban teljesít a játékban, mint amit Karácsony Gergely mutat Zugló kárára.

Borbély Ádám ezt követően megkísérelte átadni a polgármesternek a játékot, de csak a polgármesteri titkárságon tudta leadni. Ezt követően újságíróknak azt mondta, sajnálják, hogy Karácsony Gergely nem volt a hivatalában. Bizonyára most sem Zuglóval foglalkozik, hanem a főpolgármester-választási kampányával – tette hozzá a budapesti Fidelitas elnöke.

Karácsony Gergely reagált: Zuglónak nincs adóssága 

Zuglónak nincs adóssága, szemben Budapesttel, amely fuldoklik az adósságban – reagált Karácsony Gergely (Párbeszéd) XIV. kerületi polgármester a fővárosi Fidelitas elnökének pénteki szavaira.

Karácsony Gergely az MTI-nek küldött közleményében azt írta: „a Fidelitas eltévesztette a házszámot”. „Zuglónak nincs adóssága, szemben Budapesttel, amely fuldoklik az adósságban” – tette hozzá.